مجله صنعتی

مجله صنعتی وبلاگی برای معرفی موضوعات صنعتی و معدنی است که به شما کمک می کند که به پاسخ سوالات خود برسید.

مجله صنعتی

مجله صنعتی وبلاگی برای معرفی موضوعات صنعتی و معدنی است که به شما کمک می کند که به پاسخ سوالات خود برسید.

  • ۰
  • ۰

ناترازی گاز طبیعی در ایران در سال ۱۴۰۲ به بحران جدی برای صنعت پتروشیمی تبدیل و منجر به عدم‌النفع ۷۰۲ میلیون دلاری این صنعت شد. 

به گزارش صنایع، ایران با داشتن دومین ذخایر گاز طبیعی جهان، در سال‌های اخیر با چالش‌های جدی در زمینه عرضه و تقاضای این حامل انرژی مواجه شده است. ناترازی گاز طبیعی، به‌ عنوان اصلی‌ترین منبع تامین انرژی کشور، به ویژه در فصل‌های سرد سال، محدودیت‌های جدی را برای صنایع عمده مصرف‌کننده، از جمله صنعت پتروشیمی، به همراه داشته است. این گزارش به بررسی تاثیر ناترازی گاز طبیعی و قطعی آن بر پتروشیمی‌ها و میزان عدم‌النفع آن‌ها در سال ۱۴۰۲ می‌پردازد.

 

 تراز گاز طبیعی 

 

در سال ۱۴۰۲، روزانه حدود ۷۵۹ میلیون مترمکعب گاز طبیعی تامین شده است. از این مقدار، ۲۹ میلیون مترمکعب در مرحله تولید و پالایش و ۴۵ میلیون مترمکعب در مرحله انتقال و توزیع مصرف شده‌اند. در نهایت، ۶۸۵ میلیون متر مکعب (معادل ۹۰ درصد) صرف امور گازرسانی شده که ۴۷ درصد آن به بخش خانگی و تجاری و ۲۱ درصد به صنایع عمده اختصاص دارد. صنعت پتروشیمی در این سال حدود ۷۲ میلیون مترمکعب گاز طبیعی مصرف کرده که معادل ۹.۵ درصد از کل گاز تامین شده است.

حاشیه سود پتروشیمی‌ها به‌ طور مستقیم با سهم گاز در سبد خوراک آن‌ها مرتبط است. پتروشیمی‌های تولیدکننده اوره و متانول به‌ ویژه تحت تاثیر ناترازی گاز قرار دارند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که میانگین حاشیه سود عملیاتی پتروشیمی‌های متانول‌ساز و اوره‌ساز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۱ کاهش یافته است. این کاهش به‌ دلیل افت قیمت محصولات و افزایش هزینه‌ها، به‌ علاوه قطع گاز طبیعی، بود.

 

محدودیت و قطعی گاز طبیعی منجر به توقف تولید و کاهش عرضه محصولات و در نتیجه عدم‌النفع پتروشیمی‌ها شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که پتروشیمی‌های اوره‌ساز در ماه‌های سرد سال، عدم‌النفع بیشتری (۱۸۹ میلیون دلار) نسبت به پتروشیمی‌های متانول‌ساز (۱۲۵ میلیون دلار) داشته‌اند. در مجموع، عدم‌النفع صنعت پتروشیمی از قطعی گاز در سال ۱۴۰۲ به ۷۰۲ میلیون دلار رسیده است.

 

  • ۰۳/۰۹/۲۷
  • مجله صنعتی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی